Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Főoldal
 
Élmények völgye
 
Tanösvények
Tanösvények

Az Észak-Magyarországi régió területén több mint félszáz tanösvény segíti a vidék természeti és kultúrtörténeti értékeinek megismerését, felfedezését.

A jelenleg számon tartott ismeretterjesztő útvonalak fele a Bükkben található, hiszen itt a legnagyobb fokú a földtani, biológiai és kulturális értékek változatossága.

A bal oldali menüből válassza ki az Önnek tetsző tanösvényt, vagy a legördülő menü segítségével jelölje ki a céltelepülést, ami így segít kiválasztani egy-egy kirándulás testre szabott úticélját.

Több |

Az első, mai értelemben is tanösvénynek tekinthető létesítményt 1972-ben a Szalajka-völgyi Erdei Múzeumhoz kapcsolódó Horotna-völgyben alakították ki. A tanösvények száma örvendetesen gyarapodik: a Bükkben már 38 tanösvényt készítettek el a látogatók nagy örömére.

Kialakításuk és fenntartásuk a Bükki Nemzeti Park, a társadalmi szervezetek, az erdészetek és az önkormányzatok elkötelezett tudatformáló munkáját dicséri. A legtöbb bükki tanösvény természet-ismereti célokat szolgál, de van geológiai és erdészeti ismereteket terjesztő tanösvény is.