Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat
Főoldal
 
Élmények völgye
 
Híreink
 
Ismét közlekedik a Mikulás-vonat Miskolc és Lillafüred között
Ismét közlekedik a Mikulás-vonat Miskolc és Lillafüred között

Ismét meneszti a forgalmista Miskolcon a Lillafüredre közlekedő Mikulás-vonatot a gyerekek örömére, az első szerelvény november 24-én indul el - tájékoztattott a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány.

Az alapítvány immáron kilencedik alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben a Mikulás-vonatot, a szerelvény november 24-től december 13-ig közlekedik a lillafüredi kisvasút a miskolci Dorottya utcai végállomásáról a Mikulás lillafüredi mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a télapóval is találkozhatnak a kicsik.

Az alapítvány közlése szerint a Mikulás-vonatot és annak programját elsősorban tíz év alatti gyermekeknek találták ki, mert főleg nekik jelent a mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített vonat, a környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít. A Mikulás-vonat nem hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világába.

Ismét közlekedik a Mikulás-vonat Miskolc és Lillafüred között

A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra.

Lillafüreden a Mesebirodalom kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban, meseszép díszletépületekkel kialakított helyszíneken.


Idén, a korábbi évek mesejátékainak szereplői közül, újra találkozhatunk a 100 Holdas Pagony (Micimackó, Füles, Malacka, Tigris) lakóival, de velünk tart Süsü, a sárkány és tiszteletét teszi az erdő orvosa, Doktor Bubó is. A Mesebirodalom már jól ismert lakói mellett Aprajafalva népével, a Hupikék Törpikékkel, így Törpapával, Törpillával, Okoskával, Tréfivel és a gonosz Hókuszpókkal is találkozhatnak a gyerekek.

Ismét közlekedik a Mikulás-vonat Miskolc és Lillafüred között
mikulasvonat_003.jpgmikulasvonat_005.jpgmikulasvonat_006.jpgmikulasvonat_007.jpgmikulasvonat_008.jpgmikulasvonat_009.jpgmikulasvonat_010.jpgmikulasvonat_011.jpgmikulasvonat_012.jpgmikulasvonat_013.jpgmikulasvonat_014.jpgmikulasvonat_015.jpgmikulasvonat_016.jpgmikulasvonat_017.jpgmikulasvonat_018.jpgmikulasvonat_019.jpgmikulasvonat_020.jpgmikulasvonat_021.jpgmikulasvonat_022.jpgmikulasvonat_023.jpg

Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra. A program időtartama utazással együtt kb. 2 óra 15 perc.

Jegyrendelés a Mikulás-vonatra

2011-11-23 10:00:38
Több |