Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat

Fazekas Kicsinyek Kórusa

Tardona, Református templom előtti tér 2012. június. 19. 18:00
Jegyárak elővételben: 0, helyszínen: 0

A Fazekas Kicsinyek Kórusa és a Fazekas Vonószenekar előadása Tardonán

A közel 50 éves múltú miskolci Fazekas Utcai Általános Iskolában kezdetektől fogva kiemelt szerepet kapott a művészetoktatás.

A Fazekas Kicsinyek Kórusa alsó tagozatos gyermekekből áll, többször nyertek arany minősítést hazai versenyeken, ezüstérmet Olomutz-ban (Csehország), nemzetközi megmérettetésen. Repertoárjuk első sorban korukhoz illő, magyar szerzők műveiből áll, - Kodály Zoltán és Bartók Béla szellemében- de szívesen éneklik más nemzetek dalfeldolgozásait, vagy kirándulást tesznek a „könnyebb műfaj” irányába.

Több |
Borsodi Művészeti Fesztivál logó

A Fazekas Vonószenekar az iskola tehetséges felső tagozatos hegedűs, illetve csellista növendékeiből, valamint a város különböző gimnáziumaiból visszajáró, zeneszerető továbbképzősökből és kisgimnazistákból tevődik össze, akik egykor az alsó tagozat Tücsökzenekarában pillanthattak be először a zenekari játék szépségébe és nehézségeibe egyaránt.

A Fazekas-Istvánffy Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény két kórusa is sikeresen szerepelt az”Éneklő Ifjúság” minősítő koncertjein. A Kodály Zoltán által elindított országos kórusmozgalom miskolci versenyén a Fazekas Iskola alsó tagozatos tanulóiból álló Fazekas Kicsinyek Kórusa J. Víg Judit és Kisné Margitai Noémi vezetésével Arany Diplomát nyertek.