Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat

Jazz este

Dédestapolcsány, Élményhotel 2012. június. 23. 20:30
Jegyárak elővételben: 2500, helyszínen: 3000

Jazz este Dédestapolcsányban, az Élményhotelben

Igazi csemegének ígérkezik ez az este. Profi zenészek, izgalmas helyszín, csodálatos panoráma a dédestapolcsányi Élményhotelben. Jegyrendelés itt: Élményhotel

A Hotel vendégeinek díjtalan a belépő. Külső vendégeknek a belépőjegy tartalmaz 1 üdvözlő koktélt.

A Tiborcz trió 1990-ben alakult Nagykanizsán, de az évek során tagcserék, majd hosszú hallgatás után 2009-ben kapott új erőre. Tagjai: Tiborcz Iván (zongora, saxofon), Inoka Zsolt  (dob), Pusztai "Titusz" László (bőgő)

Az első formációkban játszott Sinkovits István (zongora) aki ma már Németországban él, és a Hannoveri jazzkonzervatórium tanára, továbbá Szappanos György és Kovács Gábor akik azóta számos ismert zenekarban játszottak. A trió zenei stílusát a Mainstream jazz határozza meg. A zenekar fesztiválokon gyakran Quartet vagy Kvintett formációra bővül.

Közreműködő barátaik:

  • Soma - ének
  • Malek Andrea - ének
  • Gayer Mátyás - zongora
  • Tiborcz Dénes - saxofon
Több |
Borsodi Művészeti Fesztivál logó

A Tiborcz trió vezetője, Tiborcz Iván közreműködésével a Zala megyében évek óta megrendezésre kerülő Cserfői Jazzland története a '90-es évek közepére nyúlik vissza. Az első jazzfesztivált, Tiborcz Iván jazz-zenész rendezte 1996-ban, a Nagykanizsa melletti Cserfő hegyen. Végzős jazz-tanszakosok, az ott tanító tanárok, valamint az amatőr muzsikusok alkalmi találkozója kirobbanó sikerrel zárult. Ezt követően évente rendezték meg a "cserfői jazz-jamboree-t".

A zalai szőlőhegyen ma már Magyarország, és Európa leghíresebb muzsikusai csalogatják a három napos koncertsorozatra, a hazai valamint külföldi érdeklődőket. A kezdeti 50-60 fős közönség, az évek során több száz főre nőtt. Nagyon sokan jönnek gyerekekkel, nagyszülőkkel az ország minden tájáról. A cserfői hegy környezete, a fellépő együttesek és a hajnalig tartó "örömzenék", semmihez nem fogható hangulatot teremtenek.

A Jazzland gyakori fellépői, a Tiborcz Quartet, Borbély Mihály, Balázs Elemér, , Babos Gyula, Dresch Mihály, Soma, Jávori Vilmos, Laki Ákos és Szakcsi Lakatos Béla voltak. Az európai és a világhírű jazzmuzsikusok sorában Snétberger Ferencet, Rhoda Scott-ot, Tony Lakatost, Kirk Lightsey-t, valamint Don Byront, Billy Hart-ot, Randy Brecker-t, Doug Hammond-ot is sikerült megnyerni.