Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat

Fele Királyság koncert

Dédestapolcsány, Majális park 2012. június. 23. 20:00
Jegyárak elővételben: 0, helyszínen: 0

Fele Királyság - Esti Mashup  Mese-főcímdal-feldolgozó koncertőrület.

A 2012-es Csillagszületik műsorából megismert zseniális csapatot látjuk vendégül Dédestapolcsányban. A Fele Királyság az elektronikus vonóshangszerek effektekkel megbolondított hangzásvilágának magyarországi úttörőjeként a Csillag Születik műsorában is lenyűgözte a közönséget és a zsűrit.

Egy ködös hajnalon - a felnőtté-válást elkerülni vágyó - muzsikusok nosztalgiázva gondoltak vissza gyermekkoruk kedvenc mese-főcímzenéinek felejthetetlen dallamaira. A nosztalgia hevében elhatározták, nem hagyják az enyészet kegyetlen karmai közé jutni eme alkotásokat. Azzal sarkonfordultak és nyomban megalkották az új műfajt, melynek neve: Esti Mashup. A Macskafogó hiphop verzióban, a Mekk Mester ska-metálban, a Süsü reggae-ben, a Csipet Csapat intelligens pszichedelikus jazzrock újragondolásban. Máig is élnek.

A műsor elsősorban ötletesen kitalált, műfajokon átívelő feldolgozásokból, paródiákból áll, amelyekben mai köntösbe bújtatva régi mesefilmek főcímzenéi köszönnek vissza. Ezek mellett a zenekar lendületes saját számai is elhangzanak, amelyek egyszerre virtuózak és szórakoztatóak.

Több |
Borsodi Művészeti Fesztivál logó

A zenészek zeneakadémiát végzett magasan képzett muzsikusok, akik a komolyzenei igényesség mellett a jazz szabadságát és az örömzenélés spontán energiáit is fontosnak tartják, így rendszeresen muzsikálnak könnyűzenei produkciókban is. Mindannyian dolgoztak együtt az Alpár Balázs zeneszerző által vezetett Fugato Orchestra formációban is, amely a szimfonikus progresszív rock zene egyik legismertebb hazai képviselője. Farkas Izsák és Simkó-Várnagy Mihály az elektronikus vonóshangszerek effektekkel megbolondított hangzásvilágának magyarországi úttörőjeként a Csillag Születik műsorában is lenyűgözte a közönséget és a zsűrit. A Fele Királyság együttesben 2009 óta zenélnek együtt a kiemelt tehetségű dobossal, Nagy Zsolttal.

Az együttes első lemeze 2012 őszén jelenik meg, Esti Mashup címmel. A Mashup angol szó, keveréket jelent. A zenében olyan művekre használják, amelyekben két, vagy több létező szám sávjai vannak összekeverve egymással, például az egyik szám éneksávja egy másik szám kíséretével. A Fele Királyság mesehősök karaktereit, jeleneteket, főcímek dallamait vegyíti egy-egy számon belül is, amelyből izgalmas és humoros találkozások születnek, zeneileg és színpadi showként is.

Az együttes profi és szórakoztató fellépései és youtube videói egyre népszerűbbek, rendszeres budapesti fellépéseik mellett egyre több helyszínről kapnak országszerte is meghívást.

Az együttes tagjai:
Farkas Izsák - elektromos hegedű, ének
Simkó-Várnagy Mihály - elektromos cselló, ének
Alpár Balázs - billentyűk, ének
Nagy Zsolt - dob, ének

Videók:
Bajusz (Mekk Mester)
Ringat a Vízipók
Hogy-hogy miről? (Macskafogó)

Linkek:
Fele Királyság honlap
Fele Királyság a facebookon