Térkép3D-s térképKépgalériaVideogalériaIdőjárásKapcsolat

XII. Borsodi Művészeti Fesztivál az Élmények Völgyében!

2012. június 13-24.

Az Élmények Völgye 2012-ben is csatlakozik a fesztiválhoz. Idén június 16.-án és 22-től 24.-ig, a fesztivál záró hétvégéjén számos nívós program várja mind a helyi lakosokat, mind pedig a távolról érkező vendégeinket.

Június 16.-án Nagyvisnyón az Evangélikus színház előadásában a Magyar Elektra kerül színpadra.

Június 22.-én pénteken Ghymes koncert a Lázbérci-tó gátján, 23.-án szombaton egyszerre több helyszínen: a Csillag születik idei válogatójából ismerté vált Fele Királyság koncertezik, Musical est, Jazz program, Utcabál ad lehetőséget a kikapcsolódásra.

Június 24.-én vasárnap egész nap a Tűz és a Szerelem jegyében telik el. Délelőtt veszi kezdetét a Szent Iván Ünnepe: gyermek és népi programok, játékos vetélkedők. Este a Kurul Dobosok és a Fire Element közreműködésével veszi kezdetét a Szerelmesek Éjszakája.

Válogass Te is kedvedre, de ne feledd, hogy Június 24.-én Neked is a Szerelmesek éjszakáján a helyed. Ha még nincsen párod, szerezz be egyet addig. Ha egyedül jössz, az sem tragédia, lehet, hogy ezen az estén fogod megtalálni a nagy Őt :-)

Kazincbarcika Város Önkormányzata, valamint az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ idén tizenkettedik alkalommal mutatja be a térség legnívósabb összművészeti programsorozatát, a Borsodi Művészeti Fesztivált.

A nyárindító rendezvény június 13-án veszi kezdetét, majd 12 napon keresztül, több mint 20 helyszínen, közel 50 programmal várja a művészet kedvelőit. Koncertek, gyerekprogramok, kiállítások, borlovag-avatással egybekötött bormustra, író-olvasó találkozó színesítik a városlakók, a környékbeliek, és az idelátogatók, az idősek, a fiatalok és a gyerekek napjait.

A főszervezők, a térség önkormányzatai, a Filharmónia Kelet-Magyarország Nonprofit Kft. és a rendezvény támogatói évről-évre arra törekszenek, hogy minőségi és egyben kedvelt programokat kínáljanak varázslatos helyszíneken: templomokban, kiállító -és színháztermekben, kastélykertekben, a kazincbarcikaiak kedvenc pihenőhelyén, a Csónakázó-tónál, a Lázbérci víztározó gátjánál, a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvarban, az Aggteleki Cseppkőbarlangban...

A fesztivál különleges helyszínbeli adottságait és rangos programjait ismerve a hazai előadók, művészek, zenekarok örömmel vállalják a felkérést. Az idei tervezett fellépők: PÉTERFY BORI & LOVE BAND, KISCSILLAG, HALÁSZ JUDIT, MAGNA CUM LAUDE, CSÍK ZENEKAR, ISMERŐS ARCOK, ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES, SEBESTYÉN MÁRTA ÉS ANDREJSZKY JUDIT, L'ART POUR L'ART TÁRSULAT, GHYMES, TÁTRAI - SZŰCS: LATIN, ROY ÉS ÁDÁM KEEP FLOYDING, WADONNA ...ÉS MÉG SOKAN MÁSOK.

2012-ben a Benkó Dixieland Band 28. alkalommal látogat el Sajógalgócra, ami az országban egyedülálló tradíciónak mondható.

Hosszú idő után nagy öröm számunkra, hogy ismét a fesztivál helyszínei között üdvözölhetjük Szilvásváradot, amely Nagyvisnyó és Dédestapolcsány mellett különleges színfoltja lesz az idei évnek.

Mindezt összegezve a Borsodi Művészeti Fesztivál egy olyan rendezvénysorozat, amely nemcsak felhívja a figyelmet a környék természeti szépségeire, hanem minden korosztályt megszólítva a legszínesebb minőségi programokat kínálja sok esetben ingyenesen az érdeklődők számára.

Több |
Borsodi Művészeti Fesztivál logó